ELLA TIMMERS

Begin 2017 waren er in Nederland geen scrunchies te koop. Ella besloot voor haarzelf scrunchies te maken en koos voor vrolijke en kleurrijke prints en goede kwaliteit stof en elastiek, gekocht op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. De scrunchies werden in haar studentenkamer in een huis met vijf andere meiden geknipt en genaaid. Voor haar huisgenoten en andere vriendinnen zocht zij bij ieders unieke stijl passende kleuren en stoffen en zij vernoemde de scrunchies naar hen. Haar huisgenoten en vriendinnen waren dolenthousiast over haar scrunchies en Ella besloot om op een professionele manier verder te gaan met het produceren van leuke sjaals, scrunchies, haarklemmen en haarsjaals.

Vanuit haar creativiteit en passie voor mode en ondernemen heeft zij een Ellastiek-ambitie ontwikkeld. In mei 2017 startte zij het Instagramaccount Ellastiek en een paar maanden later lanceerde zij de Ellastiek webshop. Dit deed zij naast haar studie Fashion & Management (AMFI) en later haar master Business Administration Digital Marketing (UvA). De kennis over mode & textiel en marketing & business die zij opdeed in haar studies werd meteen toegepast op Ellastiek. Dit leidde en leidt tot een uitstekende kwaliteit van haar accessoires en het verklaart het succes van Ellastiek.

Ellastiek Ella
Ellastiek Ella met een groene scrunchie in het haar

Al snel na de launch van de website verschenen influencers in beeld met een Ellastiek in het haar, o.a. Benthe Liem, Esmee Noëlle, Chantal Bles en Xelly Cabau van Kasbergen. Fashion magazines, waaronder Grazia en Cosmogirl, namen de Ellastiek op in hun rubrieken en de finalisten van de Voice Kids droegen een Ellastiek.  In het eerste jaar werden er 15.000 stuks verkocht and still counting…

Ellastiek maakte al customized scrunchies voor studentenverenigingen en disputen van verschillende universiteiten en voor sportverenigingen door heel Nederland en zal in de toekomst meer samenwerkingsverbanden aangaan met influencers, (studenten)verenigingen en toffe merken.

Inmiddels zijn Ellastieken in allerlei stoffen en kleuren te koop bij meer dan 40 conceptstores en modeboetieks in Nederland, waaronder We Are Labels en Things I Like Things I Love. In 2020 ging Ellastiek over de grenzen: Ellastieken vind je in België, Duitsland en Frankrijk. Voor Etos is een speciale collectie Ellastieken ontworpen die te koop was in de zomer van 2020 bij 374 Etos-vestigingen.

In juni 2020 is Ella afgestudeerd en sindsdien focust zij zich full-time op de groei van Ellastiek. Er staan nog veel meer toffe campagnes, collecties en samenwerkingen te wachten.

Ben je enthousiast geworden van dit succesverhaal en wil je een samenwerking aangaan met Ellastiek of wil je in contact komen met Ella Timmers? Stuur dan een mailtje naar [email protected].